Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-07@18:23:51 GMT

حل مشکل آب هرمزگان با داناب

تاریخ انتشار: ۲۷ آبان ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۸۲۹۱۰۲

حل مشکل آب هرمزگان با داناب

احداث آب شیرین‌کن‌ها، سدسازی، احداث کانال‌ها، رهاسازی آب ازسدها، ایجاد مجتمع‌های آب‌رسانی، لایروبی رودخانه‌ها، پلمپ چاه‌های غیرمجاز وجلوگیری از برداشت غیرمجاز آب از مهم‌ترین اقداماتی بوده که تاحد امکان در راستای نجات آب صورت گرفته اما حفظ این مایه حیاتی ومدیریت بهینه مصرف آن نیاز به فرهنگ‌سازی دارد.

لذا مسوولان آب برای نجات منابع آبی وفرهنگ سازی بهینه دراین زمینه به سراغ دانش آموزان که آموزش پذیرترین قشر درجامعه وبه‌عنوان شهرواندان آینده شناخته شده‌اند، رفتند وطرح ملی داناب (طرح دانش آموزی نجات آب) باهدف آموزش وارتقای آگاهی عمومی دانش آموزان درزمینه مسائل وچالش‌های آبی ازسال 90 با تعامل شرکت آب منطقه ای وبا مشارکت آموزش وپرورش وجهاد دانشگاهی درهرمزگان کلید خورد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

طرح ملی داناب تاکنون طی چهار دوره درهرمزگان برگزار شده که درهر دوره بین 50 تا70 هزار نفر از دانش آموز، معلمان و والدین آن‌ها دانش وآگاهی لازم را درخصوص آثار زیبانبار خشکسالی، چالش‌های بخش آب و ارائه راهکارهای عملی درمدیریت فرا گرفتند.

هرچند نتیجه وبازخورد اجرای بهینه این طرح دردوره‌های گذشته وتبدیل شدن آن به یک فرهنگ؛ نیاز به زمان زیادی دارد اما مسوولان آب برآن هستند که دراین چند سال بااطلاعاتی که درحوزه آبی دراختیار دانش آموزان قرارگرفته واین قشر نیز آگاهی‌های لازم را به خانواده وجامعه منتقل کرده، تاحدی شاهد ارتقای اصلاح الگوی مصرف، حفظ منابع آبی، صرفه جویی درمصرف و کاهش تخلفات و وقوع جرم شده‌است.

امروز دوشنبه نیز نخستین نشست خبری درخصوص طرح ملی دانش آموزی نجات آب(داناب) برای اجرای دوره پنجم آن با حضور آب منطقه ای، آموزش وپرورش و جهاددانشگاهی هرمزگان برگزارشد و دراین نشست مسوولان سه نهاد به ارائه گزارشی دراین خصوص پرداختند.

26هزار دانش آموز هرمزگانی تحت پوشش طرح ملی داناب

مدیرکل آموزش وپرورش هرمزگان دراین نشست گفت: در سال تحصیلی جدید حدود 26 هزار دانش آموز هرمزگانی پایه هفتم، هشتم، نهم ویازدهم تحت پوشش طرح ملی داناب قرار دارند.

موسی دادی‌زاده سرخایی افزود: امسال طرح داناب در6 منطقه آموزشی استان هرمزگان با مشارکت هزار و470 ناجی آغاز شده است.

وی بیان داشت: 689 مدرسه (شامل 490 مدرسه متوسطه اول و 199 مدرسه متوسطه دوم) درهرمزگان مجری طرح ملی دانش آموزی نجات آب هستند و از هر مدرسه سه نفر ناجی انتخاب تا به‌عنوان الگو کارها را پیگیری کنند.

مدیرکل آموزش وپرورش هرمزگان اظهارداشت: جهاد دانشگاهی به‌عنوان مشاور طرح، برای ارائه آموزش‌ها به دانش آموزان کتابچه‌ها وجزوه‌هایی را برمبنای ساحت‌های آموزشی و باموضوع آب تهیه و دراختیاراین قشر قرار می دهد.

دادی زاده گفت: طراحی کتاب‌ها بیشتر به صورت شکل ونمودار بوده تا دانش‌آموزان به این سمت ترغیب شوند.

وی یادآورشد: آموزش وپرورش برای اینکه بتواند به اهداف خود دست یابد نیاز به استفاده از مشارکت نهادهای دیگر دارد که طرح داناب به‌عنوان یکی از مقوله‌های اجتماعی جامعه باهمکاری آب منطقه ای و جهاددانشگاهی ازسال 90 دردستورکار این نهاد قرارگرفته است.

این مسوول، مشارکت آموزش وپرورش درطرح داناب را درراستای سند تحول بنیادین نظام آموزش ‌وپرورش و براساس ساحت‌های 6 گانه تعلیم وتربیت دانست وگفت: تقویت وتوسعه تعامل نظام آموزشی با سایر نهادها برای رفع نیازهای فوری وعمومی جامعه صورت می‌گیرد که نجات آب یکی از این مسائل است.

دادی زاده بیان داشت: درساحت‌های 6 گانه تعلیم وتربیت، دانش آموزان با چگونگی حفاظت از محیط زیست پیرامون خود، مطالعات وپژوهش‌های علمی وفناورانه، مسوولیت‌های اجتماعی وصرفه جویی آشنا شده و آن را به خانواده وجامعه و همچنین نسل‌های بعدی منتقل می‌کنند.

مدیرکل آموزش‌وپرورش هرمزگان یادآورشد: از آنجایی که نیمی از جمعیت استان در روستاها ساکن هستند و شغل بیشتر آن‌ها نیز کشاورزی است، لذا طرح داناب باهدف آموزش وصرفه‌جویی آب دربخش کشاورزی صورت گرفته است.

آب هیچ جایگزینی ندارد

معاون حفاظت وبهره برداری منابع آبی آب منطقه‌ای هرمزگان نیز گفت: از آنجایی که آب هیچ جایگزینی ندارد لذا می‌طلبد که مسوولان به جای صرف انرژی بر روی سوخت، به فکرچاره اندیشی برای حل مساله بحرانی آب باشند.

جمشید عیدانی یادآورشد: هم اکنون ۹۵ درصد آب مصرفی هرمزگان دربخش کشاورزی، ۳ درصد شرب وبهداشت و ۲ درصد درصنعت مصرف می‌شود که بهترین کار برای صرفه جویی دربخش کشاورزی است.

وی بیان داشت: آب منطقه ای برای انتقال اطلاعات خود به جامعه نیاز به حلقه دیگری چون جهاد دانشگاهی برای پردازش اطلاعات و اداره کل آموزش‌وپرورش برای انتقال مفاهیم بود.

این مسوول اظهارداشت: براساس سیاست‌های اصلاح الگوی مصرف، دستگاه‌ها موظف هستند، برنامه‌هایی را اجرا کنند که به بالابردن دانش آبی کمک کند و قشر دانش آموزی بهترین گزینه برای این کار می‌باشد.

عیدانی ادامه داد: دانش‌آموزان می‌توانند اطلاعاتی را که آموخته‌اند، در اختیار خانواده و جامعه قراردهند وهمچنین تخلفات آبی را به شماره گویای 1811 گزارش دهند.

وی با اشاره به اینکه درهر استان برای جلوبردن طرح تعامل بخشی، برخی دشت‌ها پایلوت تعریف شده است، بیان داشت: در استان هرمزگان پنج دشت شمیل بندرعباس، کهورستان بندرخمیر، رودان، میناب وجناح بستک انتخاب شده که درصورت نتیجه بخش بودن درسطح استان توسعه می‌یابد.

اقلام آموزشی برای شروع طرح داناب آماده شده است

رییس جهاد دانشگاهی واحد هرمزگان نیز گفت: اقلام آموزشی برای شروع دوره پنجم طرح ملی دانش آموزی نجات آب (داناب) درپایه های هفتم تا یازدهم آماده شده و تا حدود 2 هفته آینده افتتاحیه این طرح با حضور استاندار هرمزگان انجام می‌شود.

سهیل دادخواه افزود: داناب طرح علمی ارزشمندی است که ازسال 90 به صورت مشترک بین آب منطقه ای، آموزش وپرورش وجهاد دانشگاهی هرمزگان آغازشد وتاکنون با برگزاری آزمون‌ها نتیجه خوبی به لحاظ افزایش آگاهی دانش آموزان نسبت به مساله آب دربرداشته است.

وی بیان داشت: در راستای طرح داناب نشست‌های آموزشی نیز ویژه معلمان برگزارشده تا آن را در اختیار دانش آموزان قراردهند.

رییس جهاددانشگاهی واحد هرمزگان اظهارداشت: همچنین در راستای آب، جشنواره‌های ادبی، نقاشی، عکس و فیلم و هرچیزی که دانش آموزان را نسبت به مساله حیاتی آب حساس کند، برگزارمی‌شود و از آثار برتر تقدیر و در موزه آب منطقه‌ای نگه‌داری می‌شود.

دادخواه ادامه داد: جهاد دانشگاهی در زمینه آب که مهم‌ترین مساله درهرمزگان است، از سال 85 مرکز خدمات تخصصی آب و انرژی را راه اندازی کرده و در بُعد پژوهشی دستگاه تولید آب از رطوبت هوا را راه اندازی کرده است.

وی گفت: ظرفیت جهاددانشگاهی در کارهای تسهیل‌گری زیاد است واین امر کمک می‌کند تا به یاری دستگاه‌های اجرایی دربُعد علمی وپژوهشی بشتابیم که طرح داناب نیز دراین راستا می‌باشد.

 این مسوول عنوان کرد: آموزش‌وپرورش وآب منطقه‌ای هرمزگان جزو دستگاه‌های بزرگ با رسالت‌های مهمی هستند که جهاد دانشگاهی توانسته ارتباط بین این دستگاه‌ها را برقرارکند تا کار فرهنگ‌سازی در زمینه آب را دربعد علمی انجام دهیم.

وی اظهارامیدواری کرد: در دوره‌های بعدی بتوان باطراحی کتابچه وتولید محتوای مناسب درحوزه آب را منتشر و در اختیار اساتید وفرهنگیان قرارگیرد تا با یک کار علمی دانش‌آموزان را تحت آموزش قراردهیم.

دادخواه ابرازداشت: هرگونه خلا درحوزه علمی وفناوری در دستگاه‌ها احساس شود، جهاد دانشگاهی می‌تواند ورود کرده وتسهیل گری کند.

رییس جهاد دانشگاهی واحد هرمزگان با اشاره به اینکه تاکید رهبرفرزانه انقلاب بر اقتصاد دانش بنیان و درون زایی اقتصاد است، گفت: این نهاد سعی دارد به عنوان دانشگاهی چابک  درهر زمان با هر شرایطی بتواند خدمات لازم را به مردم و دستگاه‌ها ارائه کند وبه توسعه علمی وفناورانه بپردازد.

اجرای طرح ملی داناب در راستای عنایت به سیاست‌های کلی اصلاح الگوی مصرف، ابلاغی مقام معظم رهبری وشیوه نامه راهبری طرح دانش آموزی نجات آب وهمچنین ضرورت آموزش جهت ارتقای آگاهی‌های عمومی دربخش آب و همچنین نقش دانش آموزان واولیا ومربیان درتغییر سمت وسوی فرهنگ جامعه بین شرکت آب منطقه ای هرمزگان، آموزش وپرورش استان وجهاددانشگاهی است.

بیش از 18 سال خشکسالی وکم‌آبی درهرمزگان موجب خشک شدن 365 حلقه چاه آب آشامیدنی، 18دهنه چشمه و قنات، 100 حلقه چاه وکاهش آب 135حلقه چاه بین30 تا 70 درصد شده است .
 

برچسب‌ها شرکت آب منطقه ای هرمزگان هرمزگان آموزش و پرورش جهاد دانشگاهی دانش‌آموزان

منبع: ایرنا

کلیدواژه: شرکت آب منطقه ای هرمزگان هرمزگان آموزش و پرورش جهاد دانشگاهی دانش آموزان شرکت آب منطقه ای هرمزگان هرمزگان آموزش و پرورش جهاد دانشگاهی دانش آموزان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۸۲۹۱۰۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

طراحی سؤالات امتحانات نهایی فقط از کتب درسی است

دانش‌آموزان پایه‌های دهم، یازدهم و دوازدهم خرداد امسال در امتحانات نهایی شرکت می‌کنند؛ طبق مصوبه کنکوری شورای عالی انقلاب فرهنگی، سوابق تحصیلی دوره متوسطه دوم در پذیرش دانشگاه‌ها تأثیر دارد.

در کنکور سال ۱۴۰۳، سوابق تحصیلی سهم ۵۰ درصدی دارد که ۲۸ درصد برای دروس عمومی و ۲۲ درصد برای دروس اختصاصی است.

دانش‌آموزان پایه دوازدهم از ۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۳ و دانش‌آموزان پایه‌های دهم و یازدهم باید از روز دوشنبه ۳۱ اردیبهشت ۱۴۰۳ در امتحانات نهایی شرکت کنند. طبق تأکید مسئولان وزارت آموزش و پرورش، سؤالات امتحانات نهایی از کتاب درسی طراحی می‌شود و طراحی سؤالات امتحانات نهایی چند روز قبل از برگزاری آزمون در قرنطینه و امنیت کامل و با کمک گروهی از دبیران با تجربه در مرکز ارزشیابی و تضمین کیفیت نظام آموزش و پرورش، با همکاری معاونت آموزش متوسطه و نمایندگان دفتر برنامه‌ریزی و تألیف کتاب‌های درسی متوسطه نظری انجام می‌شود.

وزارت آموزش و پرورش اعلام کرده که طراحی سؤالات امتحانات نهایی فقط از کتب درسی بوده و از طراحان خواسته شده است درصدی از سؤالات به سؤالات آسان و بخش عمده سؤالات در حد متوسط باشد. همچنین تعدادی از سوالات سطوح بالای شناختی را مورد ارزشیابی قرار می‌دهد.

طراحان سؤالات، دبیران مدارس دولتی سراسر کشور هستند و با توجه به شیوه‌های تدریس، متناسب با دانش‌آموزان سؤالات را طراحی خواهند کرد. بر همین اساس دانش‌آموزان تمام کتاب درسی را مطالعه کنند و هیچ بخشی را حذف نکنند، چون از تمام بخش‌های کتاب درسی طراحی سؤال می‌شود.

دانش‌آموزان به مؤسسات خصوصی و کتاب‌های کمک آموزشی مراجعه نکنند و کتاب‌های درسی را مبنا قرار دهند، اما به‌جای پرداختن به کلیدواژه‌ها و نکات مهم، مفاهیم را مورد توجه قرار دهند؛ یادگیری مهم است یعنی اگر مطلب را به‌خوبی متوجه شوند از عهده امتحانات نهایی برمی‌آیند. دانش‌آموزان باید توجه داشته باشند که انواعی از سؤالات در امتحانات نهایی قابل طرح هستند که برخی از آنها به این شکل است: مشابه آنها در قالب‌های گوناگونی مانند فعالیت، تمرین خود را بیازمایید و خودارزیابی در کتاب‌های درسی آمده‌اند. در چارچوب محتوای کتاب هستند، اما می‌توانند عیناً همان پرسش‌های موجود کتاب درسی نباشند. ممکن است که بیش از یک راه حل و یک جواب داشته باشند؛ پس دانش‌آموزان می‌توانند پاسخ‌های متفاوتی به آنها بدهند.

سوالات می‌توانند داده محور و شاهد محور باشند در این نوع سؤالات دانش، داده‌ها و اطلاعات مورد نیاز در اختیار دانش‌آموز قرار داده می‌شود تا با بررسی آنها به سؤالات پاسخ دهد. دانش‌آموزان را به تأمل و تفکر بیشتر ترغیب و به آنها کمک می‌کنند تا یادگیری خود را به موقعیت جدید تعمیم دهند. به دانش‌آموزان کمک می‌کنند تا درک قوی‌تری از یک موضوع داشته باشند و با موضوعات دیگر یا دنیای واقعی ارتباط برقرار کنند. دانش‌آموزان را تشویق می‌کنند تا با استفاده از دانش و مهارت‌های خود، موضوع را در سطح عمیق‌تری بررسی کنند. نمی‌توان با بله و خیر یا یک پاسخ ساده و چند کلمه‌ای به آنها پاسخ داد بلکه از دانش‌آموزان می‌خواهند تا نظرات و دلایل خود را ارائه کنند. تنها دانسته‌های دانش‌آموزان را اندازه نمی‌گیرند بلکه مطالب جدیدی به آنها یاد می‌دهند تا بتوانند نقاط قوت و ضعف خود را بشناسند، یادگیری خود را نظارت و هدایت کنند و از این طریق احساس رشد و عاملیت را در آنها تقویت می‌کنند. در قالب‌های متفاوتی مانند کوتاه پاسخ، درست، نادرست، کشف ارتباط و تشریحی ارائه می‌شوند.

باشگاه خبرنگاران جوان علمی پزشکی آموزش و پرورش

دیگر خبرها

  • ضرورت حفظ حرمت مراکز آموزشی، دانش‌آموزان و فرهنگیان
  • اژه‌ای: حرمت مراکز آموزشی، دانش‌آموزان، معلمان و فرهنگیان باید حفظ شود
  • حرمت مراکز آموزشی، دانش‌آموزان، معلمان و فرهنگیان، حتماً باید حفظ شود
  • باشگاه خبرنگاران پلیس در اردبیل راه اندازی شد
  • عملیاتی کردن فرامین رهبری در وزارت آموزش و پرورش
  • دانش آموزان با حساسیت کمبود آب آشنا شوند
  • مشکل رفت‌وآمد دانش آموزان شهرستان دیر حل شود
  • تشریح جزئیات جهش تحصیلی دانش‌آموزان
  • طراحی سؤالات امتحانات نهایی فقط از کتب درسی است
  • ضرورت توجه به مدرسه محوری در آموزش وپرورش