Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-07@19:32:48 GMT

«داناب» طرحی اثرگذار در مدیریت منابع آبی است

تاریخ انتشار: ۲۹ بهمن ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۹۴۵۷۱۹

«داناب» طرحی اثرگذار در مدیریت منابع آبی است

ایسنا/یزد سومین دوره طرح دانش‌آموزی نجات آب(داناب) در استان یزد با معرفی و تجلیل از برگزیدگان در حضور استاندار و مسئولان استان به کار خود پایان داد و آغاز دوره جدید این طرح جشن گرفته شد.

«محمدعلی طالبی» استاندار یزد در این مراسم که در مدرسه دخترانه متوسطه برازنده مقدم شهر یزد برگزار شد، ضمن تشکر از مجریان این طرح، داناب را طرحی اثرگذار در مدیریت منابع آبی استان خواند و ابراز امیدواری کرد که با ارزیابی فعالیت‌های گذشته شاهد اجرای بهتر این طرح در سال‌های آینده باشیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با تاکید بر تمرکز روی نسل جوان در مورد فرهنگ‌سازی مصرف بهینه آب با توجه به محدودیت‌های زیاد منابع آبی استان، گفت: متاسفم که چنین طرح خوبی را زودتر در استان شروع نکردیم تا این که امروز شاهد مشکلات کنونی در این حوزه نباشیم.

طالبی گفت: امیدواریم با آموزش و فرهنگ‌سازی نوجوانان و جوانان امروز، ایران بهتری را در آینده شاهد باشیم و با حفاظت از منابع ملی به ویژه آب که می‌تواند ضامن بقای استانی مانند یزد باشد، باز هم این دیار کهن تمدن ساز باشد و ارزش‌های عالی و فرهنگ غنی خود را در اختیار کشور قرار دهد.

«محمدمهدی جوادیان‌زاده» مدیر عامل آب منطقه‌ای یزد نیز در این مراسم با اشاره به تاریخچه شکل گیری شبکه آبرسانی در شهر یزد و حفر چاه‌های عمیق، گفت: در حال حاضر چهار هزار چاه عمیق دارای پروانه در استان یزد از منابع زیرزمینی برداشت می‌کنند.

وی خاطرنشان کرد: با وجود روند کاهشی افت سفره‌های زیرزمینی استان در سال‌های اخیر، متاسفانه هنوز هم شاهد افت سالانه 45 سانتی‌متری آب در این سفره‌ها هستیم که دلیل ان نیز برداشت‌های بی‌رویه است.

جوادیان زاده هدف برنامه نجات آب موسوم به طرح داناب را آموزش و فرهنگ‌سازی مدیریت بهینه مصرف به نسل نوجوان و جوان جامعه خواند و ابراز امیدواری کرد که در قالب این طرح مدیریت آب با بهره‌گیری از تکنولوژی‌های روز همانند نیاکانمان فرا می‌گیرد.

«مهدی باصولی» رییس سازمان جهاددانشگاهی استان یزد هم با اشاره به رشد روزافزون مصرف آب در دهه اخیر که مشکلات زیادی را نیز برای جوامع به وجود اورده است، گفت: آب یکی از منابع حیاتی کشورمان است که باید نسبت به تامین آن برای خودمان و نسل‌های آینده نگران باشیم.

وی با تقدیر از همکاری آب منطقه‌ای و اموزش و پرورش استان یزد در برگزاری این طرح توسط معاونت فرهنگی جهاددانشگاهی استان، گفت: خوشبختانه در حالی سومین دوره برگزاری این طرح در استان را شاهد هستیم که همواره استان یزد در برگزاری آن شاخص و نمودار در کشور بوده است.

باصولی با اشاره به رشد 40 درصدی سطح مشارکت دانش‌آموزان در داناب امسال در مقایسه با سال گذشته، ابراز امیدواری کرد که این طرح در سال‌های آینده با حمایت بیشتر مسئولان استان در گسترده تمام استان برگزار شود.

«سید علی کاراموز» معاون آموزش متوسطه اداره کل آموزش و پرورش استان یزد دیگر سخنران این مراسم از اعتماد شرکت آب منطقه‌ای یزد به این دستگاه به عنوان بزرگترین مجموعه اموزشی کشور برای این فرهنگ‌سازی بزرگ قدردانی کرد و با ذکر خاطره‌ای از دوارن تحصیل خود گفت:  توصیه به نماز، احترام به والدین و پاس داشتن ارزش آب، سه موضوع مورد تاکید و همیشگی معلمان یزدی از جمله معلم خودم به دانش‌اموزان بود و امروز نیز به گردهم آمده‌ایم تا تدوین و تصویرگر آینده خود و یادآور اهمیت بزرگترین مایه حیات یعنی آب برای اطرافیانمان باشیم.

وی از دانش‌اموزان خواست تا به گونه‌ای عمل کنند که ذخبره خوبی تا از منابع سرزمین‌مان به ویژه آب در اختیار آیندگان قرار دهند.

در ادامه این مراسم از مدارس نمونه و برگزیدگان مسابقات این طرح با اهدای لوح و تندیس تجلیل شد و از اقلام و کتب دوره جدید این طرح با حضور مسئولان رونمایی شد. نمایش کلیپ و برگزاری مسابقات شاد و متنوع از دیگر برنامه‌های این مراسم بود.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی اجتماعی طرح داناب شركت آب منطقه اي يزد جهاددانشگاهي يزد آموزش و پرورش استاندار يزد ابراز امیدواری منابع آبی آب منطقه ای فرهنگ سازی استان یزد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۹۴۵۷۱۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مردمی‌سازی منابع طبیعی با توجه به طبیعت، اقتصاد و امور اجتماعی

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما؛ عباسعلی نوبخت در نشست سراسری - وبیناری ارائه نظامنامه مردمی‌سازی و رویکرد‌های معاونت آبخیزداری، امور مراتع و بیابان؛ به طرح و بررسی رویکرد‌های این معاونت در راستای شیوه‌های نوین حکمرانی و مدیریت مشارکتی و ایفای نقش آگاهانه و مسوولانه مردم بویژه ذی‌نفعان عرصه‌های منابع طبیعی بخصوص مراتع کشور و احاله مدیریت طرح‌های منابع طبیعی به مردم در قالب ظرفیت‌های قانونی موجود پرداخت.     وی به وسعت نزدیک به ۸۳ میلیون هکتاری مراتع کشور و ظرفیت‌های آشکار و نهان آن اشاره و اظهار کرد: باید به طور دقیق مشخص شود که مراتع چه توانمندی‌هایی در زمینه حفظ ذخایر ژنتیکی، تولید علوفه و تولید گوشت قرمز و دیگر اثربخشی‌ها دارند.   نوبخت ادامه داد: با تشکیل و توسعه تعاونی‌های مرتعداری، امر مدیریت و بهره‌برداری مراتع در قالب طرح‌های مرتعداری به ذی‌نفعان حقیقی (دامداران، ساکنان و بومیان) احاله می‌شود و در این صورت است که خود مردم با انجام بذرکاری، اقدامات بیومکانیکی و بخصوص بیولوژیک، شروع به غنی‌سازی و تقویت ظرفیت مراتع می‌کنند.   وی خاطرنشان کرد: دفتر آموزش و ترویج باید با برگزاری کارگاه‌های آموزشی برای مرتعداران و روستاییان فعالیت خود را از جنبه تسهیلگری افزایش دهد، همچنین دفتر روابط عمومی نیز با اطلاع‌رسانی و فرهنگ‌سازی بیشتر در زمینه توانمندسازی جوامع بهره‌بردار و زمینه‌سازی اجرای شیوه‌نامه‌ها نقش‌آفرینی کنند.   رئیس سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور، مدیریت درست عرصه‌های منابع طبیعی را مدیریت از پایین به بالا در هرم مدیریت برشمرد و با تاکید بر اجرای منطقه‌ای شیوه‌نامه‌ها و شرح خدمات طرح‌های منابع طبیعی بخصوص مرتعداری افزود: برای مردمی‌سازی درست، ما ناگزیریم برای شیوه‌نامه‌ها و شرح خدمات طرح‌ها به صورت منطقه‌ای عمل کنیم یعنی این انتظار نیست که مثلا در کل سطوح مرتع کشور به یکباره اجرا شود.   به گفته وی، امسال نیز که سال مشارکت مردم است، اگر در هر استان یک پایلوت ایجاد شود با افزایش ظرفیتی که در مراتع وجود دارد، مرتعداران تبدیل به تسهیلگر خواهند شد، بستر‌های همکاری و مشارکت‌دهی مردم در نظامنامه‌های مردمی‌سازی، لحاظ شده و فقط نیازمند عزمی جدی برای عملیاتی شدن است.   نوبخت با اشاره به عنوان "دستیار مردمی‌سازی" در سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری اضافه کرد: برای مردمی‌سازی و راهبری این جلسات، ۵ کارگروه شامل کارگروه‌های آموزش و ترویج، علوم آبخیز، مالی، اطلاع‌رسانی و کارگروه اجرایی باید تشکیل شود.   وی تصریح کرد: برای مشارکت موفق مردم در بهره‌برداری و حفاظت از منابع طبیعی، توجه توأمان به سه مؤلفه طبیعت، اقتصاد و امور اجتماعی ضروری است و یک نگاه همه‌جانبه می‌تواند جوابگوی این مهم باشد چرا که این سه مؤلفه، لازم و ملزوم یکدیگرند و به صورت توأمان می‌توانند موفقیت در مردمی‌سازی منابع طبیعی را تضمین کنند.   بنابر این گزارش، تا انتهای سال ۱۴۰۲ و در راستای مردمی‌سازی طرح‌های منابع طبیعی در سطح کشور، ۲۰ صندوق ملی منابع طبیعی، ۱۲۰ اتحادیه استانی و ۴۲۵ تعاونی فراگیر در ۴۰۰ سامانه عرفی تشکیل شده که حدود ۱۰۰ هزار خانوار بهره‌بردار را تحت پوشش قرار می‌دهند.   گفتنی است؛ چهارمین جلسه سراسری – وبیناری تبیین سیاست‌ها، برنامه‌ها، اقدامات و عملکرد معاونت آبخیزداری، امور مراتع و بیابان با دستور کار ارائه نظامنامه مردمی‌سازی و رویکرد‌های این معاونت درخصوص جلب مشارکت مردمی و جذب سرمایه‌گذاری بخش غیردولتی برگزار شد.

دیگر خبرها

  • بارش‌های ۳ روز اخیر در اردبیل خسارتی به همراه نداشته است
  • رویدادهای فرهنگی برای «خرم‌آباد»
  • افزایش ۹ برابری توزیع عوارض بین شهرداری‌ها و دهیاری‌های استان یزد
  • اثربخشی مراتع در تولید گوشت قرمز
  • مردمی‌سازی منابع طبیعی با توجه به طبیعت، اقتصاد و امور اجتماعی
  • دانش آموزان با حساسیت کمبود آب آشنا شوند
  • شاخص کل بورس به روند صعودی باز خواهد گشت؟ + فیلم
  • عقب نشینی ذخیره سد زاینده‌رود؛ ۳۹۶ میلیون مترمکعب آب آخرین موجودی
  • ذخیره سد زاینده‌رود به ۳۹۶ میلیون مترمکعب رسید
  • صنعا: طی روزهای آینده شاهد اولین عملیات در دریای مدیترانه خواهیم بود