Web Analytics Made Easy - Statcounter

رییس جهاد دانشگاهی استان زنجان شامگاه سه شنبه در آیین اختتامیه طرح ملی دانش‌آموزی نجات آب (داناب) و گسترش سواد آبی افزود: این طرح با محوریت کتاب انسان و محیط‌زیست در مدارس استان زنجان اجرا شد.
به گفته وی، ‌طرح ملی دانش‌آموزی نجات آب( داناب)، بر اساس ایده ه‏ای علمی برگرفته از مطالعات جامع پیرامون طرح‏های فرهنگی و آموزشی، در سال‌تحصیلی گذشته در یکی از استان‏‌های کشور  اجرا شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


رییس جهاد دانشگاهی استان زنجان گفت: این طرح با هدف قرار دادن دانش‏‌آموزان، برنامه‏ ریزی شده تا مسائل و چالش‏‌های اصلی حوزه آب اعم از مسائل ارزشی پیرامون آب، مسائل کمی، مسائل کیفی، بحث آب مجازی، ارزش ذاتی و اقتصادی آب در روندی نظام مند به این قشر آموزش داده شود.
جعفری، هدف از اجرای این طرح را، تربیت نسلی آشنا با مسائل و چالش‌های بخش آب از طریق افزایش دانش و ارتقای سطح آگاهی دانش‌آموزان و اعضای خانواده و معلمان آنان، همچنین ایجاد تغییرات مثبت در نگرش و رفتار آنان نسبت به موضع آب برشمرد.
وی اظهارداشت: افزایش دانش و ارتقاء سطح آگاهی دانش‌آموزان و همزمان معلمان، والدین و سایر وابستگان آنان، ایجاد اثرات و تغییرات مثبت در نگرش و رفتار دانش‌آموزان، تربیت نسلی آشنا با مسائل و چالش‌های بخش آب در همه ابعاد ممکن از دیگر اهداف اجرای طرح داناب است.
رییس جهاد دانشگاهی استان زنجان به روند اجرای این طرح اشاره کرد ‌و افزود: طرح ملی دانش‌آموزی نجات آب در استان زنجان در قالب تفاهم‌نامه‌ای سه جانبه بین شرکت آب منطقه‌ای، جهاد دانشگاهی و اداره‌کل آموزش و پرورش استان در اسفند سال ۹۷ با محوریت اجرای طرح ملی دانش‌آموزی نجات آب (داناب) و گسترش سواد آبی (با محوریت کتاب انسان و محیط‌زیست)، منعقد شده و با شروع آن از سال گذشته به مرحله اجرا درآمد.
جعفری تاکید کرد: طبق این طرح در مرحله نخست جهاد دانشگاهی به عنوان مشاور طرح در استان اقدام به رایزنی با اداره‌کل آموزش و پرورش استان زنجان جهت انعقاد تفاهمنامه دوجانبه مبنی بر صدور مجوز جهت اجرای برنامه‌های طرح در سطح مدارس استان کرد و سپس اقدام به برگزاری دوره آموزش کادر اجرایی طرح که شامل مدرسان کتاب انسان و محیط زیست در مقطع دوره دوم متوسطه کرد.
به گفته وی، نزدیک به ۱۶۷ نفر از مدرسان این کتاب با حضور در این دورها، با نحوه آموزش دانش‌آموزان در خصوص بحران موجود در حوزه آب و مناطق پرخطر آبی استان، آشنا شدند.
رئیس جهاد دانشگاهی استان زنجان گفت:  برگزاری مسابقه داناب در بین دانش‌آموزان مقاطع تحصیلی متوسطه در سطح مدارس در چهار بخش عکس، روزنامه دیواری، عکاسی و داستان کوتاه  انجام شد که در مجموع نزدیک به یکهزار و ۱۰۰ اثر از دانش آموزان با همکاری مثمر ثمر کارشناسان و مدیران مناطق آموزشی استان به دبیرخانه ارسال شد.
جعفری ادامه داد: از بخش‌های چهارگانه ۱۳ دانش‌آموز موفق به کسب رتبه‌های برتر شدند.
وی یادآوری کرد: برگزاری پیش‌ آزمون و پس‌آزمون از دیگر اقدامات در طرح داناب بود که بر این اساس آزمون در بین ۳۱۲ دانش‌آموز در هفت مدرسه منتخب شهرستان‌های ابهر، خرمدره و خدابنده به عنوان دشت‌های پایلوت و کم ‌آب استان برگزار شد.
رییس جهاد دانشگاهی استان زنجان گفت: تولید محتوای آموزشی در قالب تولید کتابچه آموزشی، طراحی و توزیع پوستر مسابقات در تمامی مدارس استان، تهیه و تولید لوح فشرده جهت گنجاندن بروشورهای آموزشی، تولید سه قسمت یک دقیقه انیمیشن با موضوع صرفه جویی در آب تغیر الگو کشت، تولید موشن‌گرافی ۲ دقیقه ای، طراحی و پشتیبانی سایت داناب، طراحی و چاپ اینفوگرافی از دیگر اقدامات در راستای اجرای این طرح بود.
به گفته جعفری از دیگر اقدامات اجرای این طرح، حضور مسئولان شرکت آب منطقه‌ای استان زنجان در روستای کهلای شهرستان خدابنده ویژه دانش‌آموزان و زنان روستایی در رابطه با تبیین عدم کشت محصولات کشاورزی پرآب، مقابله با حفر چاه‌های غیرمجاز و آشناسازی دانش‌آموزان و زنان روستایی با عوامل کم‌ آبی در این مناطق بود.


افت آبهای زیرزمینی زنجان ۷۱ سانتی متر است
مدیرعامل شرکت آب منطقه ای استان زنجان در ادامه این آیین گفت: موضوع آب چالشی جهانی است و جنگ های آینده را مربوط به این مسأله پیش بینی کرده اند.
وی تاکید کرد: در داخل کشور یک سوم بارش های جهانی را داریم و ۳۰ درصد بارش ها در ایران است که در منطقه خشک و نیمه خشک هم واقع شده ایم.
مدیرعامل شرکت آب منطقه ای استان زنجان گفت: بخشی از بارش ها تبخیر، جاری و بخشی دیگر نیز جذب منابع زیر زمینی می شود و سالانه در استان ۷۱ سانتی متر افت آبهای زیرزمینی را داریم که بارش های امسال و سال گذشته این افت را کاهش داد.
افشار ادامه داد: این مهم هشداری برای نسل های آینده و ذی نفعان است که این ذینفعان کشاورزان به شمار می روند چرا که در استان زنجان ۸۰ درصد متوسط آب در این بخش، ۶ درصد شرب و چهار درصد نیز در صنعت استفاده می شود.
وی تاکید کرد: این اهمیت صرفه جویی در مصرف آب شرب را کم نمی کند چرا که آبی با کیفیت، تصفیه شده و با ارزش افزوده بالا به دست مصرف کننده می رسد.
مدیرعامل شرکت آب منطقه ای استان زنجان گفت: باید موضوع ارزش ذاتی آب و حیات منطقه را مد نظر داشته باشیم.
افشاری به طرح داناب اشاره کرد و افزود: با توجه به اینکه این طرح جامعه دانش آموزی را هدف قرار داده و اهمیت آب را به دانش آموزان و خانواده ها انتقال می دهد حائز اهمیت است.
وی اظهارداشت: به جد به دنبال این هستیم تا کارها و اقدامات اثربخشی انجام داده و پیگیر باشیم و راه نجات از بحران آب صرفه جویی با نهادینه شدن فرهنگ آن در بین مردم است و باید روشنگری و اقناع عمومی محقق شود.
مدیرعامل شرکت آب منطقه ای استان زنجان گفت: هر منطقه ای ۲۰ درصد آب تولیدی خود را مصرف کند توسعه پایدار را محقق می کند و در صورت مصرف ۴۰ درصدی موضوع تنش آبی و ۶۰ درصد نیز بحران را به دنبال دارد.
افشار یادآوری کرد: که باید نسل های آینده نیز از آب بهره مند شوند و در حال حاضر هیچ جایگزینی برای آن وجود ندارد.
وی به میزان بارش های سال آبی جاری اشاره کرد و افزود: ۹ درصد در بارش های سال آبی منفی هستیم با ۳۷۶ میلی متر بارندگی و این میزان در درازمدت ۱۳ درصد مثبت است.
مدیرعامل شرکت آب منطقه ای استان زنجان گفت: وابستگی آب آشامیدنی به منابع آبی زیر زمینی ۸۰ درصد و از طرفی ۹۵ درصد صنایع نیز وابسته به این منابع است.
افشار اظهارداشت: رعایت الگوی مصرف، فرهنگ سازی و رعایت الگوی کشت موجب جلوگیری از هدر رفت آب می شود که باید اعمال شود.

برچسب‌ها مدارس شرکت آب منطقه ای جهاد دانشگاهی زنجان

منبع: ایرنا

کلیدواژه: مدارس شرکت آب منطقه ای جهاد دانشگاهی زنجان مدارس شرکت آب منطقه ای جهاد دانشگاهی زنجان طرح ملی دانش آموزی نجات آب دانش آموزان اجرای این طرح بارش ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۲۲۹۸۰۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تشریح جزئیات جهش تحصیلی دانش‌آموزان

علی محمدبیگی رئیس اداره آموزش و پرورش استثنایی اداره کل آموزش و پرورش استان کرمانشاه با بیان اینکه ثبت نام دانش آموزان متقاضی جهش تحصیلی شروع شده، گفت : متقاضیان تا ۳۱ خرداد مهلت دارند، متقاضی جهش تحصیلی شوند و باید تا این تاریخ تقاضای خود را برای جهش تحصیلی به اطلاع مسئولین مدرسه برسانند.

 محمدبیگی با بیان اینکه درخواست والدین و دانش آموزان برای جهش تحصیلی در وهله اول از سوی شورای معلمان مورد ارزیابی قرار می‌گیرد، گفت: شورای معلمان با توجه به مدارک تحصیلی سنوات گذشته دانش آموز و مستندات مربوط به هوش او در مورد صلاحیت داشتن یا نداشتن دانش‌آموز متقاضی جهش تحصیلی تصمیم گیری و اعلام نظر می‌کنند و در صورت داشتن صلاحیت، دانش‌آموز باید ابتدا در آزمون سنجش هوش شرکت کرده تا در صورت قبولی در این آزمون برای شرکت در آزمون تحصیلی به مناطق مربوطه ارجاع شود.

به گفته رئیس اداره آموزش و پرورش استثنایی اداره کل آموزش و پرورش استان کرمانشاه، جهش تحصیلی از پایه‌های اول به سوم، دوم به چهارم، سوم به پنجم و چهارم به ششم امکانپذیر است.

وی ادامه داد: جهش تحصیلی در مقطع متوسطه اول و دوم هم اتفاق می‌افتد که معاونت آموزش متوسطه عهده دار انجام آن است.

 محمدبیگی با تاکید بر اینکه جهش تحصیلی مورد تایید اساتید و صاحبنظران حوزه روانشناسی تربیتی و تحصیلی نیست، گفت: جهش تحصیلی دانش‌آموزان از نظر علمی توصیه نمی‌شود، چون ممکن است سن هوشی دانش‌آموزی بالاتر از همسن و سال‌های خودش باشد، اما از نظر سن عاطفی و تربیتی قطعا از دانش آموزان بزرگتر از خودش عقب‌تر است، لذا درصورت جهش تحصیلی ممکن است از نظر عاطفی و روحی آسیب ببیند.

محمدبیگی با بیان اینکه تجربه نشان داده که بیشترین درخواست‌ها برای جهشی درس خواندن دانش آموزان ریشه در چشم و هم چشم بین خانواده‌ها دارد، گفت: خانواده‌ها دقت داشته باشند جهشی درس خواندن در اکثر موارد خروجی خوبی نداشته و مورد تایید کارشناسان آموزشی نیست. بهتر است خانواده‌ها فرزندان خود را برای جهشی درس خواندن تحت فشار قرار ندهند و بگذارند دانش‌آموزان فرآیند عادی تحصیلی خود را سپری کنند.

وی با بیان اینکه سال تحصیلی گذشته ۳۷۰ دانش آموز در استان کرمانشاه متقاضی جهش تحصیلی شده بودند، گفت: در نهایت ۱۴۲ نفر از این دانش آموزان واجد شرایط شرکت در آزمون جهش تحصیلی شناخته شدند .

باشگاه خبرنگاران جوان کرمانشاه کرمانشاه

دیگر خبرها

  • دورهمی دانش آموزان و دبیران ۲۹ سال پیش در میبد
  • دانش آموزان با حساسیت کمبود آب آشنا شوند
  • یادواره شهدای دانش آموز در یزد 
  • ۷ درصد رتبه‌های برتر کنکور از مددجویان کمیته امداد هستند
  • مشکل رفت‌وآمد دانش آموزان شهرستان دیر حل شود
  • اداره کل نوسازی مدارس استان هرمزگان در ارزیابی مدیران ادارات کل حائز رتبه برتر شد
  • معلمان بر شخصیت دانش‌آموزان تاثیرگذار هستند
  • تشریح جزئیات جهش تحصیلی دانش‌آموزان
  • اداره کل نوسازی مدارس هرمزگان در ارزیابی مدیران ادارات کل حائز رتبه برتر شد
  • هیچ دانش‌آموزی نباید از تحصیل باز بماند